Αποτελεί έναν όμορφο προορισμό στο κέντρο του Αιγαίου και ανατολικά της Ν. Ευβοίας.Η σύνδεση του νησιού γίνεται ακτοπλοϊκώς από το λιμάνι της Κύμης στην Εύβοια,
από την Σκόπελο και την Αλόνησο στις Σποραδες. Επίσης,συνδέεται και αεροπορικώς από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Η Σκύρος μορφολογικά παρουσιάζει δύο διαφορετικές εικόνες που η καθεμια έχει το δικό της ενδιαφέρον. Απο τη μία,το βορειοδυτικό τμήμα του νησιού είναι καταπράσινο από πευκόδασος που φτάνει μέχρι την ακρογιαλιά και προσφέρει στον επισκέπτη μια εικόνα απο τις παραλίες των Σποράδων. Από την άλλη, το άλλο μισό νοτιοανατολικό τμήμα είναι βραχώδες με χαμηλή βλάστιση και άγρια ομορφιά που παρουσιάζει χαρακτηριστικά των Κυκλάδων.
Η Σκύρος χαρακτηρίζεται για την φιλοξενία και την εξυπηρέτηση και σε συνδιασμό με την σωστή συμπεριφορά κάνουν τις διακοπές σας ευχάριστες.
Όσον αφορά το κέντρο του νησιού,είναι χτισμένο στους πρόποδες του μεσαιωνικού κάστρου που στήν κορυφή του δεσπόζει το βυζαντινό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου,προστάτη του νησιού.Τα κάτασπρα σκυριανά σπίτια,χτισμένα το ένα πάνω στο άλλο με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και λειτουργικότητα παρουσιάζουν μια εικόνα αρκετά όμορφη και γραφική.
Επίσης,υπάρχουν αρκετοί αξιόλογοι προορισμοί πού μπορούν να κάνουν τις διακοπές σας ευχάριστες, όπως οι εντυπωσιάκες αμμουδερές παραλίες, άλλες με βότσαλο, όπως η κεντρική παραλία στα Μαγαζιά που ενώνεται με τη παραλία του Μώλου, τα Γυρίσματα, ο Πεύκος, η Ατσίτσα ,η Καλαμίτσα, ο Άγιος Φωκάς και το Μαρκέσι.Οι εκδρομές με τα σκάφη δίνουν την δυνατότητα στον επισκέπτη να δει και να εξερευνήσει παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά, σπηλιές με κατακόρυφους απόκρημνους βράχους και την άγρια ομορφιά του τοπίου που την κάνει μοναδική.
Παράλληλα έκτος από τις καλοκαιρινές διακοπές το νησί αξίζει να επισκεφτεί κανείς τις απόκριες,όπου μπορεί να παρακολουθήσει το διονυσιακό έθιμο του γέρου,της κορέλας,του φράγκου, καθώς και το εθιμο της τράτας.
Ακόμα,στην Σκύρο ζει η σπάνια φυλή από τα αλογάκια πόνυ με τα ιδιαίτερα μικρόσωμα χαρακτηριστικά τους που μπορούν να σας πάνε μια ολιγόωρη εκδρομή μέσα στο καταπράσινο δάσος.
Αντίστοιχα, ενδιαφέρον δείχνει ο Αρχαιολογικός οικισμός του Παλαμαρίου ,το Κάστρο , το Αρχαίο Λατομείο στα Πουριά, η Πλατεία Μπρούκ, το Αρχαιολογικό και Λαογραφικό Μουσείο Φαλτάιτς.
Τέλος,τα σκυριανά ξυλόγλυπτα,τα κεραμικά και τα βαριά σε σχέδια κεντήματα, μπορούν άνετα να διακοσμήσουν ένα σημείο του δικούς σας προσωπικού χώρου που θα σας θυμίζουν την επίσκεψη σας στην Σκύρο.